“Awareness raising and Participation in the performing arts for social inclusion”

                             

Αθήνα, Νοέμβριος 2019
Δελτίο τύπου

Kaspar Machine
“Awareness raising and
Participation in the performing arts for social inclusion”

Η Εταιρεία Labillusions, Creativity and Art, ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος “Κaspar Machine. Awareness raising and participation in the performing arts for social inclusion”, το οποίο είναι μία διακρατική συνεργασία μεταξύ τεσσάρων χωρώνΕλλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Προγράμματος Creative Europe. Leader και συντονιστής του προγράμματος είναι η ελληνική εταιρεία Labillusions και συμμετέχουν οι: Helix Street Theatre (Ελλάδα), Teatro dei Venti (Ιταλία), Teatr Biuro Podrozy (Πολωνία), FOA (Fusion of Arts Association, Ρουμανία) καθώς επίσης και το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών Prisma, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ως associated partner.

Ο στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία μέσω συνεργασίας, ενός θεάματος μεγάλης κλίμακας για τον Δημόσιο Χώρο.

Το θέαμα δρόμου «Μηχανή Kaspar»
Το θέαμα δρόμου “Μηχανή Kaspar” σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά, είναι σχεδιασμένο να παρουσιάζεται σε πλατείες, παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, νταμάρια, προβλήτες λιμανιών, βομβαρδισμένα, άνυδρα τοπία και χωματερές. Η “Μηχανή Caspar” αποτελεί μία προσπάθεια ανάκτησης του θεάτρου της πραγματικότητας.

Έχοντας ως αφετηρία το κείμενο “Κραυγές Βοήθειας” του Αυστριακού συγγραφέα της πρωτοπορίας, Πέτερ Χάντκε, καθώς και ψηφίδες από κείμενα του ιδίου, όπως το “Κaspar” και το “Βρίζοντας το Κοινό” τα οποία χαρακτηρίζονται  ως “έργα αγόρευσης“ και είναι θεμελιωμένα στα ηχητικά στοιχεία της μουσικής beat – το θέαμα δρόμου “Μηχανή Κaspar”, καθιστά την ίδια τη γλώσσα ως κύριο περιεχόμενό του, επωφελούμενο από τη φυσική εξωτερίκευση της βρισιάς, της μετάνοιας, της κατάθεσης, της ερώτησης, της απολογίας, της πρόφασης, της προφητείας, των κραυγών βοήθειας. Με τα στοιχεία αυτά, ο συγγραφέας καταστρέφει τον απατηλό χαρακτήρα, ακόμα και του μοντέρνου θεάτρου. Οι ηθοποιοί είναι οι θεατές και θέμα το ίδιο το κοινό.

Ο Handke καταργώντας το θέατρο, δημιουργεί ένα καινούριο θέατρο.  Τα θεατρικά γεγονότα που σχεδιάζει, καταργούν τη θεατρική σύμβαση και φέρουν τον ηθοποιό αντιμέτωπο με τον θεατή,  σε μία κατά μέτωπο συνεύρεση – αναμέτρηση,  κάτι ανάλογο που συμβαίνει στο θέατρο του δρόμου. Το θέατρο στο δημόσιο χώρο καταργεί τα όρια της σκηνής και μετουσιώνει το αστικό τοπίο σε χώρο θεατρικής δράσης και καλλιτεχνικής έκφρασης, διαφοροποιώντας εκ βάθρων τη σχέση ηθοποιού – θεατή.

Το θέαμα “Μηχανή Caspar” είναι η αφετηρία της δημιουργίας ενός καμβά, μια πρώτη έρευνα, μια απόπειρα μιας διαφορετικής προσέγγισης του θεάτρου στον δημόσιο χώρο.
Το Θέαμα θα δημιουργηθεί μέσω συνεργασίας και διαδοχικών εργαστηρίων (Workshop) στην Ελλάδα, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ρουμανία.

Ο χαρακτήρας του προγράμματος
Το πρόγραμμα, που έχει και εκπαιδευτικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα,  βασίζεται, όπως προαναφέρθηκε, σε κείμενα του πρόσφατα βραβευμένου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019 , Peter Handke και έχει ως στόχο να προσφέρει καλλιτεχνικό χώρο σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές σχολών υποκριτικής και ερασιτέχνες ηθοποιούς που θα διερευνήσουν ένα διαφορετικό τρόπο ερμηνείας  εκτός του συμβατικού θεατρικού πλαισίου.

Επίσης, βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι  να διαδώσει ένα κοινωνικό μήνυμα στο ευρύ κοινό, «φωτίζοντας» κοινότητες που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, όπως άτομα με αναπηρία, μετανάστες / πρόσφυγες ή φυλακισμένους, προσεγγίζοντας σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που επιβαρύνουν τη συλλογική συνείδηση.

Εκτός από τα επαγγελματικά σχήματα των εταίρων, στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι σπουδαστές  της Ανώτερης Σχολής  Δραματικής Τέχνης «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη και ένα πλήθος εθελοντών από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Οι πρώτες εργασίες των εταίρων πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία  στην Ελλάδα από τις 5 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2019 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν, το Μάρτιο στην Μόντενα της Ιτάλίας, έδρα του Teatro dei Venti. Το καλοκαίρι του 2020 στην Αθήνα, θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση της «Μηχανής Kaspar». Θα ακολουθήσουν συναντήσεις στην Πολωνία και την Ρουμανία, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2021.

Η όλη διαδικασία, από τα πρώτα στάδια της προετοιμασίας, οι συναντήσεις των εταίρων, τα εργαστήρια μέχρι την ολοκλήρωση και την παρουσίαση της παραγωγής θα βιντεοσκοπηθεί και θα παραχθεί ένα φιλμ το οποίο θα συμπεριληφθεί στα ντοκουμέντα και θα προβληθεί κατά την λήξη του προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι η Labillusions, είναι η μοναδική ελληνική εταιρία, που έλαβε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ως Leader για το 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.
———————————————————————————————————-

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για τις δημοσιεύσεις
Επικοινωνία/ Δημόσιες  σχέσεις:
Ράνια Παπαδοπούλου
Τηλ.: 695 500 58 59
E-mail: ran.papadopoulou@gmail.com


Η Πέγκυ Ζήνα ξεκινά εμφανίσεις στο ΦΩΣ από 30/11!

Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει στη νυχτερινή Αθήνα και ξεκινά εμφανίσεις στο Φως!

Σκοτεινό αλλά και ατμοσφαιρικό, ευρύχωρο αλλά και up close and personal, το κέντρο νυχτερινής διασκέδασης Φως, υποδέχεται την Πέγκυ Ζήνα για την σεζόν 2019-2020. Ένα χρόνο ύστερα από την τελευταία φορά που την είδαμε σε εμφανίσεις στην Αθήνα, η Πέγκυ Ζήνα ετοιμάζεται να επιστρέψει ξανά!

Πέγκυ Ζήνα και Φως ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα μας χαρίσουν ένα πρόγραμμα που αναμφίβολα θα εντυπωσιάσει.

Από 30/11 και κάθε Σάββατο και Κυριακή η Πέγκυ Ζήνα θα μας υποδέχεται στο Φως μαζί με μία εκλεκτή παρέα και θα μετατρέπουν τα βράδια μας σε υπέροχα μουσικά ταξίδια.

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ live
Βουταδων 6 Γκάζι
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2103411306


Ο Αντώνης Ρέμος μας παρουσιάζει το νέο του single Όλα Τα Δάκρυα

Ο Αντώνης Ρέμος μας παρουσιάζει το νέο του single Όλα Τα Δάκρυα, μία δυνατή ερωτική μπαλάντα που κυκλοφορεί από την Panik Records και μπαίνει αμέσως στη λίστα με τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του! Continue ReadingΟ Νίκος Βέρτης και φέτος ο οικοδεσπότης του ΥΤΟΝ!

Ο Νίκος Βέρτης επιστρέφει στο ΥΤΟΝ έχοντας αυτή την φορά στο πλευρό του τους Μορφούλα Ιακωβίδου, Βαγγέλη Κακουριώτη, Κώστα Κουφό, Decho, Κική Σαββίδου, Χάρις Σάββα, Animado και Σοφία Αρβανιτίδου.


ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ PLUS ΔΗΜΑΚΗΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΠΑ 2019

Ο Μάκης Δημάκης επιστρέφει για την άνοιξη 2019 στο Βοτανικος Plus παρέα με τον Κώστα Μαρτάκη και την Χρύσπα, με ένα πρόγραμμα που θυμίζει τα χρόνια στη Θεσσαλονίκη!

Πρεμιέρα 5 Απριλίου

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ PLUS – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Ώρα έναρξης 23.00
Τιμή απλής φιάλης Σάββατο 160€ / 4 άτομα
Τιμή Φοιτητικής φιάλης Παρασκευή 120€ / 6 άτομα
Τιμή Φοιτητικής φιάλης Σάββατο 130€ / 6 άτομα
Είσοδος με ποτό στο μπαρ: 15€

votanikos plus dimakis

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ PLUS ΔΗΜΑΚΗΣ

Ο μοναδικός Μάκης Δημάκης επιστρέφει στις πίστες της Αθήνας στο Βοτανικός Plus με ένα σχήμα αλλά και μαγαζί που θυμίζουν τα χρόνια της Θεσσαλονίκης! Η επιστροφή του στις πίστες σε ένα μικρό μαγαζί “διασκεδαστήριο” πιθανότατα σηματοδοτεί μία νέα στροφή στην καριέρα του, σε πιο γνώριμα μονοπάτια, με το στιλ που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε. Στο πλευρό του θα βρεθεί ο Κώστας Μαρτάκης και η Χρύσπα, δύο πολύ αγαπητοί τραγουδιστές που αναμένεται να ταιριάξουν με τον Μάκη Δημάκη δημιουργώντας το απόλυτο λαϊκό σχήμα – διασκεδαστήριο της εαρινής σεζόν!

Τα τελευταία χρόνια έχουν εκλείψει από την Αθήνα τέτοιου είδους μαγαζιά που κατά το παρελθόν είχαν αφήσει ιστορία στην νυχτερινή Αθήνα (Caramela κ.τ.λ.) και η νέα προσπάθεια των ιθυνόντων του νυχτερινού κέντρου άλλα και του Μάκη Δημάκη αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, όχι μόνο για τον νέο κύκλο εμφανίσεων αλλά και για την συνέχεια! Φυσικά ο Μάκης Δημάκης αποτελεί τον κύριο εκφραστή τέτοιου είδους διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται και στην Αθήνα να καταφέρει να κάνει το Βοτανικος Plus τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης τους επόμενους μήνες!

Η πρεμιέρα στο Βοτανικός Plus αναμένεται Παρασκευή 5 Απριλίου με τους Δημάκης Μαρτακης Χρυσπα πανέτοιμους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό!


ΠΥΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΡΩΜΑΙΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2018-19

Η Πύλη Αθηνών επιστρέφει με ένα άκρως λαϊκό σχήμα με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Αντωνιάδη! Στο πλευρό του η Γωγώ Ρωμαίου και ο Κωνσταντίνος Μάνης. Το σχήμα συμπληρώνουν η Alesia, ο Ζαχαρίας Μαρκάκης και η Μαρία Καπλανίδη.

Πρεμιέρα 7/12

ΠΥΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΤΙΜΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Ώρα έναρξης 00.00
Τιμή απλής φιάλης 120€ / 6 άτομα

ΠΥΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡ 21/12
ΣΑΒ 22/12
ΔΕΥ 24/12
ΤΡΙ 25/12

ΠΑΡ 28/12
ΣΑΒ 29/12
ΔΕΥ 31/12


PETROGAZI – ΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ

Έναρξη: Παρασκευή 2 Νοεμβρίου

Η μουσικoθεατρική παράσταση «Το μπαράκι του Μάριου» ανεβαίνει στο PETROGAZI από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή & Σάββατο.

PETROGAZI ΤΙΜΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Ώρα έναρξης Σάββατο 22.30 – Κυριακή 14.30
Τιμή απλής φιάλης 120€ / 4 άτομα
*Υπάρχει δυνατότητα επιλογής φαγητού από τον κατάλογο. Κάθε Κυριακή προσφορά φαγητό (φιλέτο χοιρινό) και κρασί στα 30€ ανά άτομο.

Πρόγραμμα Χριστουγέννων – Παραμονή Πρωτοχρονιάς: ΣΑΒ 22/12 ΚΥΡ 23/12 ΔΕΥ 24/12 ΤΡΙ 25/12* ΣΑΒ 29/12 ΔΕΥ 31/12*
Με (*) ισχύουν εορταστικές τιμές και είναι με προκαταβολή στο κέντρο διασκέδασης. Σε όλες τις υπόλοιπες ημερομηνίες ισχύουν οι παραπάνω τιμές.

petrogazi
Με πλοηγό μας την φαντασία και ένα αναπάντεχο προσκλητήριο από την… γειτονιά των Αγγέλων, μεταφερόμαστε στην δεκαετία του ’50 και του ’60 στο Ιστορικό Καφενείο των μουσικών ή αλλιώς ΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ όπως έγινε γνωστό!

Μια “ιστορική μουσικά παρέα” ξανανταμώνει στο πατάρι του μπαρ και μέσα από τις κουβέντες τους, προλογίζουν τα τραγούδια τους, περιγράφοντας παραστατικά την καθημερινότητα στην Ελλάδα του τότε! Περιγραφές ζωντανές από ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, που δίνονται ερμηνευτικά αλλά και μουσικά, με πόνο, γέλιο, κλάμα, συγκίνηση, νοσταλγία ακόμη και με διαφωνία, ένταση και κόντρα!

Μέσω της μουσικoθεατρικής παράστασης θα θυμηθούμε μέσα από τραγούδια-σταθμoύς στην Ελληνική δισκογραφία, παραγγελιές και τσαμπουκάδες, αγωνίες και δυσκολίες ανθρώπων που διαμόρφωσαν μια Ελλάδα με μουσικό ήθος! “Περασμένες μου αγάπες, Σαν απόκληρος γυρίζω, Ρίξε μια ζαριά καλή, Κοντά στα ξημερώματα, Μάλιστα κύριε, Αρχόντισσα, Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω…”

Φιλοδοξία και στόχος της μουσικoθεατρικής παράστασης να θυμηθούμε ΠΟΙΟΙ είμαστε μέσα από την δεξιοτεχνία αλλά και το πείσμα το δημιουργικό,ανθρώπων που με το μπουζούκι, την ψυχή και την φωνή τους έγραψαν την Σύγχρονη Ελληνική ιστορία του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.

Σήμερα άλλωστε, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι πολύ σημαντικό να ακούγονται αυτά τα σπουδαία τραγούδια που μας άφησαν σαν κληρονομιά, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και το ποιο σημαντικό να μαθαίνουν οι νεότεροι .

Η μουσικόθεατρική παράσταση στοχεύει σε όλους τους Έλληνες που αγαπούν το Κλασσικό Ελληνικό τραγούδι και θα ήθελαν να ζήσουν έστω και για λίγο σε εκείνη την εποχή που ήταν πιο αθώα και σίγουρα 100 %πιο αυθεντική.

Αυτό άλλωστε ήταν και το όραμα του εμπνευστή αυτής της ιδέας του Χρήστου Παπαδόπουλου!

Ταυτότητα Παράστασης:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κοσμόπουλος
Κείμενo: Αναστασία Κορινθίου
Ιστορική έρευνα: Κώστας Μπαλαχούτης
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ :
Ο μουσικοσυνθέτης:
Χρήστος Παπαδόπουλος
Οι Τραγουδιστές:
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
Οι ηθοποιοί:
Παύλος Χαικάλης
Τάνια Τρύπη
Θάνος Κοντογιώργης
Moυσικοί:
Χρήστος Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Κωνσταντίνος Σταμελάκος: μπουζούκι
Σταμάτης Χρήστου: πιάνο-ακορντεόν
Bαγγέλης Κονταράτος: κιθάρα
Γιώργος Μπαιρακτάρης: μπάσο
Κωσταντίνος Ρήγας: τύμπανα-κρουστά
Σκηνικά: Ηλίας Δήμου
Ηχολήπτης: Άγγελος Σταβέρης
Σχεδιασμός φώτων: Κώστας Μαραγκός
Eπιμέλεια Παραγωγής: Απόηχος Δημόσια Θεάματα
Info:
«Το μπαράκι του Μάριου»
PETROGAZI
Βουτάδων 8, Γκάζι

Οι εμφανίσεις στη σκηνή του Πετρογκάζι θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Διεύθυνση: Βουτάδων 6, Γκάζι

Continue Reading


ΕΝΑΣΤΡΟΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΓΑΡΜΠΗ DEMY 2019-2020

Έναστρον Σαμπανης Γαρμπη  τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφορίες για την τιμή φιάλης

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 211-7707570

ΕΝΑΣΤΡΟΝ ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΓΑΡΜΠΗ  ΕΝΑΡΞΗ – ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Το Έναστρον Σημείο G  κάνει έναρξη στα μέσα Νοεμβρίου και ανοίγει τις πόρτες του υποδεχόμενο τους Γιωργο Σαμπάνη – Καιτη Γαρμπη – Demy

Διαθέσιμες μέρες – Τιμή Εισόδου στο Έναστρον Σημείο G

Οι Διαθέσιμες μέρες για το Έναστρον σημείο g με τους Σαμπάνη Γαρμπή είναι δυο μιας και το μαγαζί θα είναι ανοιχτό Παρασκευή-Σάββατο. Η είσοδος με ποτό είναι  Ευρώ Παρασκευή και Σάββατο.

Τιμή φιάλης στο Έναστρον Σαμπάνης Γαρμπή

Στο Έναστρον   Τιμή στην φιάλη όπου φέτος θα τραγουδήσουν οι Σαμπάνης Γαρμοπή εναστρον  είναι αναλυτικά :

Παρασκευή : Κανονική τιμή  160/4AT φιάλης :    / Φοιτητική τιμή φιάλης : 140/6ΑΤ

Σάββατο : Κανονική τιμή φιάλης 160/4AT :   / Φοιτητική τιμή φιάλης :  140/6ΑΤ

Έναστρον Σημείο g  Σαμπανης Γαρμη Demy  Ώρα προσέλευσης

Στο Έναστρον Σαμπάνης η ώρα προσέλευσης είναι 23:15

Έναστρον Σαμπάνης Γαρμπή Demy Διεύθυνση Χάρτης

Η διεύθυνση του νυχτερινού κέντρου Έναστρον είναι Οδός Πειραιώς 178 δίπλα απο το εμπορικό Praktiker. Διατίθεται Parking με χρέωση