PETROGAZI – ΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ

Έναρξη: Παρασκευή 2 Νοεμβρίου

Η μουσικoθεατρική παράσταση «Το μπαράκι του Μάριου» ανεβαίνει στο PETROGAZI από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή & Σάββατο.

PETROGAZI ΤΙΜΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Ώρα έναρξης Σάββατο 22.30 – Κυριακή 14.30
Τιμή απλής φιάλης 120€ / 4 άτομα
*Υπάρχει δυνατότητα επιλογής φαγητού από τον κατάλογο. Κάθε Κυριακή προσφορά φαγητό (φιλέτο χοιρινό) και κρασί στα 30€ ανά άτομο.

Πρόγραμμα Χριστουγέννων – Παραμονή Πρωτοχρονιάς: ΣΑΒ 22/12 ΚΥΡ 23/12 ΔΕΥ 24/12 ΤΡΙ 25/12* ΣΑΒ 29/12 ΔΕΥ 31/12*
Με (*) ισχύουν εορταστικές τιμές και είναι με προκαταβολή στο κέντρο διασκέδασης. Σε όλες τις υπόλοιπες ημερομηνίες ισχύουν οι παραπάνω τιμές.

petrogazi
Με πλοηγό μας την φαντασία και ένα αναπάντεχο προσκλητήριο από την… γειτονιά των Αγγέλων, μεταφερόμαστε στην δεκαετία του ’50 και του ’60 στο Ιστορικό Καφενείο των μουσικών ή αλλιώς ΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ όπως έγινε γνωστό!

Μια “ιστορική μουσικά παρέα” ξανανταμώνει στο πατάρι του μπαρ και μέσα από τις κουβέντες τους, προλογίζουν τα τραγούδια τους, περιγράφοντας παραστατικά την καθημερινότητα στην Ελλάδα του τότε! Περιγραφές ζωντανές από ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, που δίνονται ερμηνευτικά αλλά και μουσικά, με πόνο, γέλιο, κλάμα, συγκίνηση, νοσταλγία ακόμη και με διαφωνία, ένταση και κόντρα!

Μέσω της μουσικoθεατρικής παράστασης θα θυμηθούμε μέσα από τραγούδια-σταθμoύς στην Ελληνική δισκογραφία, παραγγελιές και τσαμπουκάδες, αγωνίες και δυσκολίες ανθρώπων που διαμόρφωσαν μια Ελλάδα με μουσικό ήθος! “Περασμένες μου αγάπες, Σαν απόκληρος γυρίζω, Ρίξε μια ζαριά καλή, Κοντά στα ξημερώματα, Μάλιστα κύριε, Αρχόντισσα, Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω…”

Φιλοδοξία και στόχος της μουσικoθεατρικής παράστασης να θυμηθούμε ΠΟΙΟΙ είμαστε μέσα από την δεξιοτεχνία αλλά και το πείσμα το δημιουργικό,ανθρώπων που με το μπουζούκι, την ψυχή και την φωνή τους έγραψαν την Σύγχρονη Ελληνική ιστορία του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.

Σήμερα άλλωστε, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι πολύ σημαντικό να ακούγονται αυτά τα σπουδαία τραγούδια που μας άφησαν σαν κληρονομιά, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και το ποιο σημαντικό να μαθαίνουν οι νεότεροι .

Η μουσικόθεατρική παράσταση στοχεύει σε όλους τους Έλληνες που αγαπούν το Κλασσικό Ελληνικό τραγούδι και θα ήθελαν να ζήσουν έστω και για λίγο σε εκείνη την εποχή που ήταν πιο αθώα και σίγουρα 100 %πιο αυθεντική.

Αυτό άλλωστε ήταν και το όραμα του εμπνευστή αυτής της ιδέας του Χρήστου Παπαδόπουλου!

Ταυτότητα Παράστασης:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κοσμόπουλος
Κείμενo: Αναστασία Κορινθίου
Ιστορική έρευνα: Κώστας Μπαλαχούτης
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ :
Ο μουσικοσυνθέτης:
Χρήστος Παπαδόπουλος
Οι Τραγουδιστές:
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
Οι ηθοποιοί:
Παύλος Χαικάλης
Τάνια Τρύπη
Θάνος Κοντογιώργης
Moυσικοί:
Χρήστος Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Κωνσταντίνος Σταμελάκος: μπουζούκι
Σταμάτης Χρήστου: πιάνο-ακορντεόν
Bαγγέλης Κονταράτος: κιθάρα
Γιώργος Μπαιρακτάρης: μπάσο
Κωσταντίνος Ρήγας: τύμπανα-κρουστά
Σκηνικά: Ηλίας Δήμου
Ηχολήπτης: Άγγελος Σταβέρης
Σχεδιασμός φώτων: Κώστας Μαραγκός
Eπιμέλεια Παραγωγής: Απόηχος Δημόσια Θεάματα
Info:
«Το μπαράκι του Μάριου»
PETROGAZI
Βουτάδων 8, Γκάζι

Οι εμφανίσεις στη σκηνή του Πετρογκάζι θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Διεύθυνση: Βουτάδων 6, Γκάζι

Leave a Reply

  • (will not be published)